Recenzie: Stain – Edie Yvonne

Recenzie: Stain - Edie Yvonne

Noul lansat al lui Edie Yvonne, „Stain”, explorează conceptul nu doar de a supraviețui, ci și de a trăi cu propriile diferențe. Titlul face referire la experiența lui Edie de a trăi cu pata de naștere, simțindu-se permanent pătată. Este un lucru să te simți izolat de societate în acest fel, dar așa cum explică ea, este mai mult decât atât. Ea îndură o formă de izolare ridiculizantă, fiind singură și totuși prea observată. Edie abordează cu curaj acest subiect, oferind comentarii pline de înțelepciune despre comentariile celorlalți și despre propria ei reacție. Ea știe că „ar trebui” să fie nepăsătoare, să fie mândră, și își dă indicații de-a lungul versurilor în acest sens. Totuși, doar prin repetarea acestor indicații și a circumstanțelor repetate în care se găsește, ea ajunge să simtă cu adevărat acceptare de sine. Și asta ne spune povestea ei, nu călătoria de acceptare de sine în numele acceptării sociale, ci, mai degrabă, în numele ei înseși.

Cântecul începe cu un pian intens, cu un sunet cinematic. Este clasic și plin de dramatism, stârnind imediat emoție. Vocea lui Edie începe departe, ecoulând, ca și cum ascultăm gândurile ei. Instrumentele cu coarde se alătură și își măresc ritmul, se umflă odată cu gândurile ei care se adună rapid. Și apoi este liniște. „Intrând într-o cameră” cântă, readucând ascultătorul înapoi la realitate cu vocea sa clară acum. Ritmul rămâne constant și lent, reapropiindu-se de cântatul lui Edie cu un ritm care devine surprinzător de fiecare dată. Instrumentele par să imite pașii și inima ei anxioasă, această tensiune îl învăluie complet pe ascultător în scena pe care o descrie ea. Dar când muzica revine la normal, nu este plină de emoția copleșitoare pe care o avea înainte, ci este ușoară și alinătoare. „Ceea ce spui va dispărea” cântă ea cu mândrie, implicând faptul că pata ei de naștere nu va dispărea. Cei care o batjocoresc vor dispărea, dar ea își va avea întotdeauna pe ea însăși și nu se va simți rușinată de nicio parte a identității sale.

Edie Yvonne, adolescenta în vârstă de doar paisprezece ani, a început să facă muzică în 2020, odată cu lansarea primului ei album „At Ease”. Intrarea sa în ochii publicului, totuși, a fost inițial ca actriță, jucând în „Kitty” a lui Chloe Sevigny. Primul ei single, „With the Light”, a fost inspirat de personajul pe care l-a jucat acolo, îmbinând talentele ei. În ultimele trei luni, ea a câștigat peste cinci mii de urmăritori pe Spotify și continuă să atragă atenția cu sunetul său unic și videoclipurile sale frumos realizate care se potrivesc cu acesta. „Stain”, cel mai recent dintre aceste proiecte, a fost scris după reintrarea într-o atmosferă publică după carantină. Piesa a fost scrisă despre găsirea propriei încrederi în sine, dar are cu adevărat menirea de a inspira astfel de sentimente și în alții, a mers chiar atât de departe încât a donat o parte din profiturile cântecului către Fondul pentru Semnele Vasculare de Naștere, în căutarea de a ajuta pe cei care se pot identifica cu el. Urmărește-o pe Edie Yvonne mai jos și ascultă „Stain” pentru a vedea mai mult din munca sa remarcabilă și revigorantă.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți