Recenzie: Stand Together – 7000apart

Recenzie: Stand Together - 7000apart

Ceea ce a făcut ca 7000apart să fie un duo pop atât de captivant de urmărit este abilitatea lor de a capta peisaje cinematografice din simple instantanee ale vieții. Speranța devine un fluviu învolburat, îndoielile sunt strigate peste vârfurile munților, și, pe ultimul lor single magnific, sentimentele latente de nemulțumire sunt transformate într-un eveniment cataclismic. „Stand Together” este un apel delicat la susținerea reciprocă în fața catastrofei. În contrast cu imaginile apocaliptice ale versurilor, sunetul este mai moale și mai dulce. Este o piesă uimitoare: ancorată în bătăile catifelate ale unei chitări acustice și puțin populată cu ornamentații subtile de producție care o fac să se ridice în înălțimi. Chiar și atunci când tobele împing o forță în spatele vocii superbă a lui Eiding în al doilea refren, puterea e tandră în loc să fie încrezătoare. Când ești îndrăgostit, mila liniștită este la fel de impactantă ca un val tsunami.

„Cerul căzând în această seară,” cântă Eiding de-a lungul acestei piese sublimă. Este tipul de vers care un artist mai puțin atent l-ar putea asocia cu melodramă exagerată, dar 7000apart demonstrează o reținere măiastră. Numeroase cântece s-au ocupat de acele momente când lumea se prăbușește, dar 7000apart surprind un nuanță și o sinceritate prin tandrețe și intimitate. Este o abordare proaspătă și matură a catastrofei care plasează duo-ul în fruntea muzicii pop confesionale. „Singurătatea mă cheamă / și nu vreau să privesc cum lumea mea zboară în flăcări,” mărturisește Eiding. În ciuda adversarului insurmontabil cu care se confruntă, 7000apart nu sună niciodată înfrânți. Este un adversar complex cu care se confruntă, dar împrejurările nu sunt sumbre – au pe ei înșiși și pe celălalt.

Amelie Eiding și Jon Kresin s-au întâlnit când Eiding a părăsit orașul ei natal din Suedia pentru a urma liceul în Wisconsin. Povestea lor de dragoste este una de basm, dar artistic s-au centrat pe realitățile modeste ale sănătății mentale și a creșterii lor împreună. Eiding s-a întors în Suedia timp de trei ani, perioadă în care cuplul a trebuit să facă față celor 7000 de kilometri dintre ei, înainte de a se reuni și a se căsători în 2016. Din debutul lor în 2019, duo-ul a lansat nouă single-uri fantastice. Partea A a celui de-al doilea lor album, Feel Your Feelings, urmează să fie lansată pe 6 decembrie.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți