Recenzie: Summer – Elle Coves

Recenzie: Summer - Elle Coves

“Summer” de Elle Coves trebuie adăugată acum în toate listele tale de vară. Această piesă este o explozie de energie datorită versurilor sale captivante și a atmosferei pozitive. Elle începe piesa prin a crea o scenă pitorească de dragoste adolescentină, în care îl încurajează pe un băiat să petreacă timp cu ea, spunând că “soarele nu ne va aștepta”. În versul acesta, ea menționează și brandurile Converse și Capri Suns, contribuind la factorul nostalgic resimțit intens în melodie. Elle vrea să spună adio soarelui și să “rămână să întâmpine noaptea” cu acest băiat, și vrea să danseze pe melodia “Cherry Wine” a lui Hozier pentru totdeauna. Pre-refrenul pregătește terenul pentru un refren de mare succes, punând o întrebare cu impact puternic cu care se confruntă toți adolescenții: vom mai fi vreodată ca atunci când eram mai mici și putem recrea aceeași senzație? Refrenul transportă ascultătorul într-un loc în care versiunea lor adolescentină este la conducere, în care stau toată noaptea afară, dorm toată ziua și pierd noțiunea timpului. Elle vorbește despre a conduce cu prietenii ei și de a striga împreună cu melodiile lor preferate (în cazul lui Elle, muzica lui Harry Styles). Ea recunoaște că “[arată] ca niște nebuni”, dar lasă deoparte asta deoarece e vară și singurul lucru care contează este că sunt împreună.

Această piesă merită foarte mult titlul de “Cântecul Verii”. Există un sentiment vintage datorită alegerii chitarei și pianului pe care le-a folosit Elle aici. Grupul de persoane care cântă în refren amplifică experiențele și transportă ascultătorii în peisaje de vară, indiferent dacă suntem în mijlocul lui iulie sau pe o zi întunecată de decembrie. Sincer, această piesă este plăcută pentru toate vârstele și demograficele, punând în legătură cu succes muzica veche și cea nouă. Ceea ce face această melodie atât de adictivă este atmosfera sa veselă și relaxată. Da, refrenul te face să simți că îți ridici mâinile în aer conducând cu geamul deschis, dar nu exagerează. Instrumentația nu este obraznică și este mai temperată decât alte hituri de vară. Un alt aspect caracteristic pieselor de succes este un anumit tempo. Tempo-ul acestei piese (precum multe alte hituri de succes) se coordonează cu ritmul pulsului, ceea ce stimulează afinitatea pentru o melodie. În ceea ce privește producția, Elle folosește chitare în stil Fleetwood Mac combinat cu vibe-ul melancolic și electronic al lui Maggie Rogers. În afară de chitară, pian și tobe, un sintetizator frumos completează golurile, creând un sunet mai plin și de vis pentru melodie. Rezumând, această piesă are 3 minute și 7 secunde de bucurie pură de vară.

Elle Coves a avut cu siguranță un început neobișnuit în scena muzicală. Această tânără de 19 ani s-a născut în Germania, dar părinții ei sunt spanioli și s-a mutat în Irlanda la vârsta de 13 ani. Conform biografiei sale de pe Instagram, ea este o “wannabe rockstar”, lucru care se simte în cele două single-uri pe care le-a lansat oficial până acum. Elle a semnat un contract cu Universal Music Publish UK în aprilie 2023, casă pentru artiști precum Adele, Elton John, Coldplay și Florence + The Machine. Deși primul ei single, “Before I Fall Apart”, a fost lansat în streaming în mai 2023, ea a avut multă experiență muzicală înainte de asta. Muzica ei a devenit virală online, adunând milioane de vizualizări pe numeroase platforme. În octombrie 2022, ea a susținut primul ei concert în Londra și chiar a făcut un turneu cu Lewis Capaldi în februarie 2023. Până în prezent, Elle are peste 100.000 de ascultători lunar și aproape 500.000 de stream-uri pentru primul său single pe Spotify. “Before I Fall Apart” a fost chiar prezentat în faimosul show de televiziune Love Island UK. Nu putem spune cât de departe va ajunge Elle Coves, dar cu siguranță este o artistă de care să ținem cont în viitor.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți