Recenzie: “Sun God Ra” – Ṭaüs

Recenzie: “Sun God Ra” - Ṭaüs

Credit: @taus_jafar pe Instagram

De multe ori, compozitorii aleg să transmită gândurile și sentimentele lor prin muzică. Acest lucru este cu atât mai adevărat în cazul lui Ṭaüs, un artist muzical transdisciplinar cunoscut pentru repertoriul său bogat de cântece pline de emoție, dar îndrăznețe în stilul lor. Ultima sa piesă, „Sun God Ra”, este exemplul perfect de cum cineva poate crea artă din experiențele sale de viață. Piesa, potrivit lui Ṭaüs, este o reprezentare a experiențelor sale cu disforia de gen și descoperirea credințelor religioase. Conform titlului piesei, există mai multe mențiuni despre zeul egiptean antic al soarelui, Ra. Versul „Sun God Ra, nu mă acoperi,” este repetat de mai multe ori pe parcursul piesei, o referire la viața lui Ṭaüs ca persoană trans arabă. Este o modalitate uimitoare, dar disforică, de a-și prezenta experiențele ascultătorilor săi.

Există ceva atât de înspăimântător în această piesă și sunt absolut obsedat. Ea începe cu „oh-uri” moi care răsună în fundal, sunând aproape ca de fantomă. Ṭaüs folosește foarte mult vocea din piept pe parcursul piesei și funcționează foarte bine cu instrumentele. Chiar și când cântă, poți auzi acele „oh-uri” până la sfârșit. Ṭaüs are o voce extrem de unică și simt că această piesă doar a ajutat să arate în continuare cât de mult poate să se împingă atât vocal, cât și creativ. Îți poți da seama cu adevărat de emoția care s-a pus în crearea acestei piese, iar asta se datorează în mare măsură versurilor și tonului genial al lui Ṭaüs. Un lucru pe care îl iubesc cu adevărat la această piesă este modul în care a reușit să armonizeze cu el însuși de mai multe ori. Mai ales în timpul refrenului, începi să auzi vocea lui în diverse octave, oferind o armonie clară care m-a făcut să am pielea de găină.

Ṭaüs a lansat muzică începând cu anul 2021. În acest timp, a lansat mai multe single-uri și două albume complete. Primul său album, Arranged Marriage, a fost lansat anul acesta. Nu mult timp după aceea, Ṭaüs a lansat al doilea său album, The Single Years. „Sun God Ra” a fost primul single de pe acest album și a fost inclus în show-ul HBO Max, The Sex Life of College Girls. Alte piese ale sale au fost prezentate și în show-urile HBO Max, Search Party și Freeridge. După cum s-a menționat anterior, Ṭaüs este o persoană arabă trans și aceasta a fost una dintre cele mai mari inspirații pentru crearea acestei piese. Transmitându-și emoțiile și experiențele prin muzică, Ṭaüs a reușit să se conecteze cu publicul său într-un mod unic și special. Este ușor de prevăzut că va ajunge departe în cariera sa muzicală și va continua să lanseze muzică care să nu fie doar vulnerabilă, ci și nouă și interesantă.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți