Recenzie: Swallow the Ocean – Olive Louise

Recenzie: Swallow the Ocean - Olive Louise

Single-ul nou al lui Olive Louise, „Swallow the Ocean”, este aici. Olive te duce adânc în psihicul ei și expune frica sa de vulnerabilitate prin această piesă. Ea începe cântecul vorbind despre un băiat și cum nu poate să-l iubească așa cum merită să fie iubit. Ea compară schimbările sale de dispoziție cu oceanul, spunând că „[ea] e calmă, apoi [ea] e feroce,” și distruge tot ce-i aproape. În primul pre-refren, prietenul ei încearcă să navigheze prin emoțiile ei fluctuante. Ea spune că el are „un control foarte puternic asupra direcției corecte,” dar ea nu-l ajută deloc. Refrenul te duce sub val când Olive spune că își dorește să scape de ocean și de nisip. Ea vrea ca prietenul ei să fie în siguranță „pe un munte înalt,” dar ea nu poate niciodată să renunțe. Olive în al doilea vers se destrăma treptat relația ei. „Suntem lumi diferite,” spune ea, dar uneori se întoarce în timp și simte din nou dragostea lui. Olive știe că vrea să fie cu el, ea „vrea să facă lucrurile mai bine” dar „va dura o veșnicie?” Această melodie este într-adevăr ușor de relaționat și determină ascultătorii să se uite în interior și să reflecteze asupra dificultăților lor cu vulnerabilitatea.

„Swallow the Ocean” este perfect produsă pentru a suna ca un ocean. Mai întâi, melodia începe cu sunete de valuri care se sparg. Versurile au sintetizatoare având în fundal o notă subtilă care persistă pe parcursul piesei. Pre-refrenul face un pas înapoi, cu efecte sonore asemănătoare picurărilor de apă dintr-un țăvor. Apoi, refrenul spală ascultătorul sub valuri într-un ocean profund, întunecat și misterios. Sintetizatoarele devin mai puternice și mai întunecate în refren, simbolizând emoțiile mai întunecate ale lui Olive. Pe măsură ce valurile se liniștesc la sfârșitul refrenului, întrebarea „Nu mă las, nu-i așa?” lasă ascultătorii culcați pe nisip după ce valul i-a lovit.

Vocea lui Olive este de vis, iar riff-urile complexe sunt cântate cu ușurință. Are armonii în straturi și un ritm bine conturat într-un sintetizator pe parcursul întregii melodii. Sunetul lui Olive în această piesă este similar cu cel al lui Florence Welch de la Florence + The Machine, care este în general considerată indie sau contemporană.

Olive Louise a crescut în Kings Point, New York, locul care i-a inspirat romanul lui F. Scott Fitzgerald, Marele Gatsby. Olive consideră călătoria ei în copilărie ca fiind visătoare, petrecându-și zilele călare pe cai și navigând. A studiat și pianul și vioara sub îndrumarea mamei sale, care era pianistul principal al Orchestrei Filarmonicii Long Island. Din păcate, părinții ei au decedat tragic în tinerețe, ceea ce a dus la trecerea ei de la un tutore la altul. Dar, indiferent unde se afla, se regăsea mereu scriind. În 2019, a lansat primul ei single intitulat „Fool”. Piesa a fost urmată de cel de-al doilea ei single „Bad Things”, care a obținut multă atenție pentru videoclipul său eclectic. De atunci, Olive a lansat constant single-uri și a lansat primul ei EP, „275 Kings Point Road”, în 2023. Este clar că Olive are multe planuri pentru viitorul ei, iar talentul și pasiunea ei pentru muzică o vor duce în multe locuri.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți