Recenzie: Sweet Deal – JO universe

Recenzie: Sweet Deal - JO universe

Uneori auzi despre o persoană (sau un film, o emisiune sau o melodie) și te întrebi dacă vor corespunde cu adevărat anticipațiilor. „Sweet Deal”, noul single al duetului pop JO universe, explorează momentul fascinant în care tensiunea își găsește îndeplinirea dorințelor. Din punct de vedere muzical, piesa crează o tensiune puternică în prima sa jumătate: percuție puternică, bas rigid și voci subtile în fundal. Există o răsplată în primul refren, dar eliberarea reală rămâne elusive. Se simte introducerea subtilă a mai multor instrumente și idei muzicale, învăluind cu tantalizare traseul către concluzie. Pasajul meu preferat este la 1:12, când solista Johanne Marie Theill se joacă cu o cadență dulce și vorbită peste un bas melasat și bongo. Coardele sunt prezente pe toată durata piesei, dar prind viață în a doua jumătate, aducând un distinct gust de disco. Acesta este și momentul în care „Sweet Deal” devine cel mai bombastic, supraimprimând voci și amplificând tobele. O lecție de maestrie în satisfacția perfectă, JO universe înțelepțește să facă tensiunea la fel de exquisă ca și eliberarea.

„Nu vei crede ce spun oamenii, dar există o șansă să fie în eroare”, cântă Theill într-un refren magnific. Este acel strat de misticism care menține subiectul piesei „Sweet Deal” la o distanță ușor neaccesibilă pentru ascultători. Cine este această persoană enigmatică care îi face pe artistul danez „incapabil să-și imagineze consecințele”? Deși există clar o oarecare ezitare din partea sa („intuiția spune că ar trebui să fug”), obiectul dorințelor sale o atrage cu viclenie într-un joc de-a șoarecele și pisica. „Construiește pentru a mă satisface, cel puțin așa pare”, remarcă ea. Așteptarea face parte din distracție. Odată ce se vor afla în intimitate, nu există nicio îndoială că merită. Într-unul dintre versurile mai colorate, Theill sugerează că ar putea fi „sigur Primă Doamnă”. Este amuzant, dar și o expresie vie a dorinței.

JO universe este duetul pop format din solista/compozitoarea Johanne Marie Theill și co-autorul/producătorul Nicolai Absalon. Proiectul cu sediul în Danemarca combină povești vii și fusion muzical. Au început să lanseze muzică anul trecut cu single-ul lor de debut, „Elegant Debutant”. „Sweet Deal” vine ca al patrulea single al lor și primul single al anului 2023. Site-ul lor web oferă informații detaliate despre fiecare piesă, inclusiv imagini unice și uimitoare. Puteți vedea producția bogată în creditele fiecărei melodii, precum și natura colaborativă a proiectului JO universe (cum ar fi colaborarea cu cvartetul de coarde Who Killed Bambi).

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți