Recenzie: Swimming Pools – Dani Stocksdale

Recenzie: Swimming Pools - Dani Stocksdale

Dani Stocksdale și-a început cariera muzicală cu un debut impresionant, lansându-și primul single, „Swimming Pools”. Această piesă vulnerabilă explorează dificultățile de a găsi o relație în era modernă a întâlnirilor online. Stocksdale a scris piesa după o conversație cu terapeutul său, în care a dezvăluit că se simte singură și nu are încrederea să se expună. După ce a urmat sfatul terapeutului de a merge singură la un bar, a învățat rapid că doar să se expună nu este suficient. După ce a fost abordată de un bărbat care i-a arătat interesul, așa cum a dorit atât de mult, l-a respins imediat. Această experiență a servit ca sursă de inspirație pentru single-ul ei, folosind piscinele de înot ca metaforă: ele par foarte atrăgătoare, dar, dată fiind ocazia, nu își permite să sărute în ele. Această comparație inteligentă surprinde perfect sentimentele de singurătate copleșitoare și, în același timp, ezitarea de a accepta orice avansuri. În refren, ea cântă: „Swimming pools, I dip my toes in// I get cold and// Maybe I’ll come back another day// Another day// Swimming pools, they look so good//I never could but// Maybe I’ll jump in another day”. Aceste versuri ilustrează lupta internă care are loc în mintea ei. Ea încearcă să se convingă că nu este pregătită astăzi, dar data viitoare când cineva se apropie, va fi. Cu toate acestea, în adâncul minții ei, știe că nu va fi încă pregătită să să sara.

Lirica poetică și imaginile ingenioase din „Swimming Pools” evidențiază priceperea inconfundabilă a lui Stocksdale în compoziția de cântece, făcând din acest single un debut perfect pentru această talentată debutantă.

Stocksdale nu credea că va avea încrederea să lanseze această piesă vulnerabilă pentru întreaga lume să o asculte. Acum, cu această piesă incredibilă în palmares, ea și-a găsit vocea și și-a dovedit talentul incomparabil. „Swimming Pools” are o producție și o structură unică care atrage imediat ascultătorul încă de la prima notă. Piesa începe cu o scurtă introducere care constă în ritmul tobelor și progresia acordurilor de chitară care se aude pe tot parcursul piesei. Aceste acorduri de putere sunt trase ca niște acorduri obișnuite, oferind o sonoritate mai acustică producției. Vocile angelice ale lui Stocksdale introduc versul cu instrumentația continuând în fundal, amplificând atmosfera relaxată a piesei. Când ajunge pre-refrenul, se produce o schimbare completă de producție care se aude numai de această dată în piesă. Un bas care folosește aceeași progresie ca acordurile este adăugat în timp ce tobele folosesc atingeri ușoare pe mantaua chitării ca să ofere un efect mai subtil pe ritm. Aceasta pune un accent semnificativ pe vocile în straturi pentru a sublinia lirica vulnerabilă. Refrenul este introdus printr-o pauză în producție care menține doar tobele înainte de a exploda, pentru prima dată, în întreaga producție. Instrumentația de la început este reintrodusă cu adăugarea vocilor în ecou și a unei chitări electrice care cântă în fundal o melodie ușoară. Vocile convingătoare ale lui Stocksdale îi ghidează pe ascultători prin versuri, fermecându-i cu vocea uimitoare și lirica inteligentă. Apoi, o ușoară schimbare de acord în progresie semnifică trecerea în cel de-al doilea vers. O versiune caldă a chitării din primul vers cu tobele din primul pre-refren se aud în timp ce vocile în straturi sunt auzite în fundal. Aceste voci continuă în cel de-al doilea refren, care aduce înapoi întreaga producție. Este folosită o tranziție similară pentru a introduce al doilea pre-refren, care este adăugat în mod unic între ultimele două refrene, și nu după cel de-al doilea vers, cum se întâmplă de obicei. Acest pre-refren cântă versiuni mai înăbușite ale acordurilor și vocilor inițiale, înainte de a exploda în ultimul refren. Piesa se încheie cu feedback-ul efectului de întârziere al chitării, lăsând ascultătorul să dorească ca melodia să mai continue, agățându-se de ultimul fragment al producției.

Dani Stocksdale este o artistă pop independentă în vârstă de 22 de ani, cu sediul în New York City. Ea aspiră să creeze muzică autentică, care să-i reprezinte și să spună o poveste relatabilă pentru ascultători. Cu lirica sa profundă și vulnerabilă, ea își folosește experiențele personale, de la relații la autodescoperire, pentru a se conecta cu publicul. Stocksdale a cântat la prestigioasele locații din New York City, precum Mercury Lounge, Baby’s Alright, Rockwood Music Hall, The Cutting Room și Arlene’s Grocery. Ascultătorii așteaptă cu nerăbdare viitoarele lansări ale acestui artist nou. Urmează-o pe toate rețelele sociale pentru a fi la curent cu proiectele viitoare!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți