Recenzie: Temporary Dopamine – Jesse Merineau

Recenzie: Temporary Dopamine - Jesse Merineau

Nu este un secret că social media este dependență și adesea toxică pentru sănătatea mintală. Dar scena pe care o descrie Jesse Merineau în noul său single excelent, „Temporary Dopamine”, este una a condițiilor mai pervazive. Melodia atrăgătoare și producția impecabilă iau inițiativa, ascunzând complexitatea din spatele versurilor piesei. „Temporary Dopamine” sună paradoxal fără a fi zgomotoasă și lin, ascuțită dar neprietenoasă. Instrumentația este o măiestrie a stilului indie-rock, nerezolvându-se niciodată într-un loc anume. Vocalele lui Merineau pot fi confundate cu un sirop dulce: comode pentru a aluneca dintr-un șoaptă răgușită într-un falset plin de joc. Ascultați mai atent modul în care se contorsionează cu cuvintele și frazele și veți avea senzația că se strecoară în sângele vostru. Pentru un hit indie-rock atrăgător, Merineau găsește o modalitate de a tulbura la fel de mult precum încântă.

Dependența de ecrane, social media și cultura convenienței toate capătă o nouă formă în lirica piesei „Temporary Dopamine”. Ascultând versurile lui, m-am simțit influențat de propria mea amintire a unui prieten lipit de telefonul lor. „Ești undeva departe, sau așa pare,” cântă el, deși nu lipsit de simpatie. Bineînțeles, asta este ceea ce social media este proiectată să facă cu chimia creierului nostru. „Nu este vina ta, este proiectat așa.” Sunt aceste momente surprinzătoare de claritate când realizăm cum tehnologia ne-a modelat obiceiurile și comportamentele. Există timpul și oportunitatea pierdută cu care mulți se pot identifica, având în vedere că social media este o formă atât de accesibilă de „divertisment”. Merineau remarcă, de asemenea, tendința de a prelua foarte puține informații despre mulți („Prea ocupat să citești doar titlurile, / în timp ce adevărul trece pe lângă tine”). În cele din urmă, există o lipsă de prezență care vine odată cu acest viciu. Este periculos să ai totul și pe toată lumea la îndemână.

Cântărețul/compozitor canadian Jesse Merineau este o forță în continuă evoluție a talentului pop-rock indie în scena din Toronto. Lucrând full-time ca barman, Merineau aduce o experiență ușor de înțeles și o pasiune contagioasă pentru muzică. „Temporary Dopamine” urmează în scurt timp lansarea din martie a primei sale piese de când a izbucnit pandemia, „This Spark”. Colaborările recente cu compozitori premiați și case de discuri indie au consolidat eforturile lui Merineau de a-și exprima viziunea artistică. Unind o melodie atrăgătoare de tip pop cu indie-rock contemporan, muzica lui Merineau se aseamănă cu Arctic Monkeys, Cage the Elephant și Young the Giant.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți