Recenzie: thanks! – davvn

Recenzie: thanks! - davvn

Ultimul single al lui davvn este un imn înnăscut în furie care utilizează versuri jucăușe și o producție de mare energie pentru a expune un fost partener toxic. „thanks!” nu este despre a le mulțumi pentru toată dragostea pe care au împărtășit-o, ci este o modalitate sarcastică de a recunoaște toate durerile, furia și tristețea pe care le-au provocat. Cuvintele poartă o cantitate grea de resentiment pentru persoana toxică care le-a tratat înfiorător. Prin utilizarea imagistică detaliată și a versurilor vulnerabile, trupa expune acest comportament. În refren, membrul trupei, McCall, cântă: „Mulțumesc că te-ai prezentat ca și cum ar fi caritate să mă vrei// Nici măcar nu ai făcut complimente// Doar lovit pe încrederea mea.” Aceste cuvinte taie ca niște cuțite, exemplificând întinderea completă a daunelor provocate. Cu toate acestea, McCall schimbă situația atunci când încheie refrenul cu: „Deci mulțumesc pentru că mi-ai ușurat despărțirea.” Deși această persoană i-a jucat jocuri cu mintea, i-a deschis ochii cu privire la cât de groaznici erau – făcându-i să-i părăsească mai ușor decât credea că este posibil. „thanks!” este o piesă infectioasă care acționează ca o eliberare catartică atât pentru trupă, cât și pentru ascultători.

„thanks!” este o capodoperă pop-punk care nu pierde timpul în a se accelera. Piesa începe cu vocile estompate ale lui McCall cântând două versuri din refren însoțite de o chitară electrică. La sfârșitul celui de-al doilea vers, piesa trece la versul cu voci cu filtrul dezactivat. Ritmul stabil din vers trage atenția asupra vocii frumoase a lui McCall și a versurilor ingenioase. Versul are efecte de sunet de sintetizator care amintesc de muzica pop din anii ’80/’90, punând în evidență cunoscuta combinare de genuri a lui davvn. Apoi, refrenul revine cu producția completă a chitarelor și tobelor, continuând genul pop-punk furios pe care McCall a fost creată să-l cânte. Pe parcursul piesei, ascultătorul poate auzi furia în vocea sa și pasiunea din partea trupei. „thanks!” este o altă adiție remarcabilă în discografia davvn care consolidează în continuare viitorul lor ca viitoarea trupă de pop-punk de succes.

davvn, pronunțat „dawn”, este o trupă de pop-punk formată din membrii McCall și Mike. În 2018, și-au făcut debutul cu colaborarea lor cu Sleeping Lion, „Felt Something”. În anul următor, au lansat o altă colaborare, „faded on you”, în colaborare cu PNK FME. Aproximativ o lună mai târziu, au lansat primul lor proiect solo, „:fluturi:”. De atunci, au lansat mai multe piese infectioase. Duo-ul este cunoscut pentru amestecul diferitelor elemente din muzica pop visătoare, muzica pop electronică, R&B și rock pentru a crea un sunet care impresionează ascultătorii.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți