Recenzie: The Birthday Song – The Habits

Recenzie: The Birthday Song - The Habits

Au fost scrise multe cântece despre petreceri ca o modalitate de distracție emoțională. În ultimul single de la The Habits, „The Birthday Song”, duo-ul din California răstoarnă această premisă. În noaptea dedicată dansului și sărbătoririi, ei se găsesc trășiți înapoi de trecut. Versurile se înrădăcinează într-un fel de joc jucăuș între versuri aspre și chitare puternice. Uneori, chitarele mormăie în distorsiune mârâitoare, săpându-se în mixaj cu furie și dor. În momentul următor, chiar când te aștepți ca „The Birthday Song” să-și toarne roțile în noroi, The Habits se înalță în sunetele mai luminoase ale muzicii dream pop. Sintetizatoarele asemeni tifonului filtrează tonurile mai dure ale cântecului într-un triumf agridulce. Single-ul rezultat este muzică pop contagioasă cu experiențe complexe și interne ce pătrund în aerul îmbătat de alcool.

Entuziasmul din „The Birthday Song” constă în felul în care The Habits prezintă o aparență defensivă, subminând fraze aparent mărunte („azi este petrecerea mea de ziua de naștere, nu ești invitat”) cu detalii mai crude. „Nu vreau să știi că aș lăsa totul deoparte dacă tu spui așa”, recunoaște vocalistul Wolf Bradley. Parcugând cursul unei petreceri de zi de naștere răsturnate de amintiri ale trecutului, duo-ul oferă narativa celebratorie o experiență distinct internă. Multe dintre cele mai tăioase versuri ale single-ului par a fi mesaje pe care nu le-a trimis niciodată („Am numărul tău salvat cu: să nu o suni pe ea”). În ceața visătoare a podului, există o claritate incontestabilă. „Sunt eu cel aici pentru ceea ce am fost – nu realitatea?” Dar apoi mașina Uber oprește în fața casei fostei sale, plasând reflecția pe plan secund.

Wolf Bradley și Andrew Macatrao s-au întâlnit în adolescență, devenind în cele din urmă prieteni prin muzică. Cu Wolf la chitară și Macatrao la tobe, cei doi s-au legat prin sesiuni jam și dezvoltându-se ca muzicieni. În 2017, duo-ul a lansat primul lor single, „Feeling It”. După izbucnirea pandemiei în 2020, au decis să lanseze primul lor EP, Ce-i mai rău care se poate întâmpla? The Habits și-au făcut un nume prin stilul lor unic de pop pozitiv și muzică contagioasă. De la lansarea primului lor EP, aceștia au avut o traiectorie ascendentă – ajungând la audiențe mai largi prin single-urile lor contagioase și noi colaborări. „The Birthday Song” a fost lansat împreună cu un videoclip retro în temă de diner, precum și al doilea lor EP, Cred că sunt bine dar nu sunt sigur.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți