Recenzie: The First Time – Alex Goupil

Recenzie: The First Time - Alex Goupil

Atunci când vine vorba de dragoste, cunoștințele mele din păcate se învârt în jurul inimii frânte și a durerii. Momentul potrivit pare să nu fie niciodată de partea mea când vine vorba de chestiunile inimii. Ori intru prea devreme în viața oamenilor – atunci când ei nu știu foarte bine cum să cultive o dragoste în creștere și sunt puțin neglijenți cu ea. Ori intru prea târziu – atunci când sunt atât de dezamăgiți de romantism încât au pierdut orice speranță și cred că dragostea nu îi va găsi în această viață. Din fericire, gustul meu muzical mă ține optimist în privința dragostei. Și piesa „The First Time” a lui Alex Goupil îi face pe cei mai sceptici să aibă speranță și dorință de dragoste.

Ascultați „The First Time” de Alex Goupil aici.

„The First Time” este o piesă pop-rock care surprinde perfect cum arată și se simte să cazi în dragoste. Single-ul începe cu acorduri acustice care aduc aminte de baladele de dragoste soft-rock din anii ’90. Mă face să mă gândesc la piesa „Name” a celor de la Goo Goo Dolls și la „Hold My Hand” a lui Hootie & the Blowfish. Primul vers exprimă nerăbdarea noastră de a cunoaște totul despre persoana în care ne îndrăgostim. De la dorința de a ști „de unde ești” la „toate lucrurile care îți trec prin minte”. Această nerăbdare ne face să vrem chiar să „frânăm timpul” doar ca să putem petrece mai mult din el cu acea persoană. Aceasta crește într-un refren plin de farmec, în care Goupil încântă ascultătorii cu vocea sa și descrieri ale emoțiilor traite în momentul îndrăgostirii. Este exhilarant, mai ales când Goupil rostește cu un aer visător versul „Mă faci să mă simt viu pentru prima dată într-o perioadă”. Este suficient să topească inima oricărui ascultător și să-l facă să se simtă și el puțin amețit. Al doilea vers aduce o extindere a ansamblului instrumental al piesei, simbolizând modul în care o dragoste ca aceasta crește rapid. Dar al treilea vers este acela în care cred că fanii se vor îndrăgosti până peste cap de Goupil. Se axează pe ideea că atunci când te îndrăgostești de cineva cu atâta ușurință, adesea pare ca un vis. La care Goupil răspunde „Nu vreau să știu” dacă este un vis – un sentiment cu care se pot identifica îndrăgostiții și scepticii în dragoste deopotrivă. Chiar dacă este un vis, de ce să-l stricăm prin trezire?

După ce a locuit în Londra, cantautorul Alex Goupil a revenit în Ottawa, Canada. Discografia artistului oferă ascultătorilor o gamă variată de sentimente emoționale în cadrul muzicii pop alternative. De la sunetele vesele ale piesei „Crazy” din 2019, la acorduri mai mature din piesa „Letting Go” din 2021. Dar constanta în muzica lui Goupil o reprezintă scrisul său inventiv și natura ei molipsitoare. Acestea sunt piese muzicale antrenante care vor rămâne în minte. Dacă ai apreciat balada lui Goupil despre îndrăgostire la fel de mult ca mine, arată-le puțină dragoste virtuală prin stream-uri, like-uri și follow-uri.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți