Recenzie: The Moon – Ellie Burke

Recenzie: The Moon - Ellie Burke

La începutul acestui an, noul single al lui Ellie Burke a dus la o eclipsă solară când „The Moon” a adus artistul în prim plan. Melodia exprimă dorința de a scăpa, de a lua un moment departe de haosul vieții de pe Pământ și de a te odihni pe Lună. Deși cântecul își propune să se dedice solitudinii și sentimentului de a fi înţeles greșit, relatabilitatea lui Burke face exact opusul. Este aproape imposibil să te simți înţeles greșit având în vedere descrierea perfectă a acestor sentimente. „The Moon” oferă nu numai cuvintele pentru cei care caută pacea pe care o caută și artistul, dar și soluția pentru neliniștea lor. Sunetul melodic și liniștitor al melodiei, asociat cu aceste cuvinte ce pot fi înţelese de toată lumea, creează o senzație de liniște. Dacă vrei să eviți, „The Moon” este locul perfect pentru a merge.

„The Moon” începe cu un chitarist care cântă încet, făcând ascultătorul să se simtă ca și cum ar asculta una dintre interpretările live ale lui Burke. Nu există efecte sonore copleșitoare sau versuri grabite la început, ci o introducere liniștitoare care stabilește tonul pentru restul cântecului. Vocea emoțională profundă a lui Ellie începe apoi cu o afirmație de sinceritate pură. „Vreau să merg pe Lună”, spune ea. Aceasta pretinde că este prima dată când o admite cu voce tare. Pe măsură ce continuă, ascultătorul poate începe să înțeleagă cum a ajuns la această concluzie și de ce își pune la îndoială încrederea în aceasta. În spatele vocilor ei, sună o acord repetitiv, parcă se îndepărtează tot mai mult, reflectând distanța pe care Burke pare a o dori. Chiar și atunci când alte instrumente se alătură melodiei, nu pătrunde niciodată liniștea pe care ea a căutat s-o creeze. În schimb, percuția ușoară și chitara se combină pentru a crea un cântec asemănător unei furtuni de ploaie. Un milion de părți în mișcare, dar doar o melodie ușoară și o voce puternică.

Ellie Burke s-a născut în Liverpool, acasă unde o familie o susține în cariera ei și un frate care era și el muzician. De la o vârstă fragedă, Burke s-a imersat în cultura industriei muzicale. Sunetul chitarei a fost unul familiar în casa ei, atât de mult încât artista spune că nu-și amintește nici cum a învățat să cânte, era întotdeauna în mâinile ei. Dintre un artist care cânta pe străzi, a ajuns să producă și să încarce muzica sa pe SoundCloud, ea a fost o voce constantă în fundalul muzicii pop. Vrea să meargă mai departe decât Luna, spre stele, și este pe drumul cel bun. Acum, cu single-ul ei disponibil pe Spotify și cu un videoclip muzical asociat pe YouTube, a obţinut sute de vizualizări și ascultări în mai puțin de o lună. Ellie apare adesea în spații publice, cum ar fi open mic-uri și cafenele, astfel încât, ca interpretă live încrezătoare, își dorește să călătorească și să concerteze dincolo de orașul ei natal. Chiar dacă sper să o văd să facă asta, acum că este un artist produs profesional, nu mai este nevoie să așteptăm. Mergi și ascultă „The Moon” și alătură-te-i înainte să decoleze.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți