Recenzie: The Valley – Laura Marano

Recenzie: The Valley - Laura Marano

Laura Marano nu încetează să creeze muzică care să descrie perfect emoțiile sincere prin versuri vulnerabile și o melodie de neuitat. Cu piesa „The Valley”, ea continuă această tendință prin exprimarea deschisă a sentimentelor ei și prin spusele din inimă. Piesa detaliază consecințele unei relații încheiate și posibilitatea optimistă de reconectare. Marano a scris această piesă din propria experiență, când locuia în Los Angeles, iar fostul ei prieten locuia într-o altă țară. După despărțire, ea se întreba dacă el o va suna când s-ar întoarce în oraș – înapoi în „vale”. În strofe, Marano oferă o perspectivă asupra despărțirii și măsura în care erau aproape înainte ca totul să se încheie. În prima strofă, ea cântă: „I-ai spus mamei mele că te vei întoarce de ziua ta de naștere // Când ea mi-a spus, m-am amuzat de jocul de cuvinte // Încă te voiam înapoi în cea mai rea fel, totuși // Sunt atât de tipică”. Apoi, în a doua strofă, ea cântă: „I-am spus Vanessa, pentru că știa că nu mă simțeam bine // Ea nu era obișnuită să mă vadă, să mă vadă plângând // Cred că o parte din ea era încă de partea ta // Oh, e așa tipic”. Cu referiri atât la mama sa, cât și la sora mai mare, Vanessa, Marano dezvăluie faptul că familia sa avea o relație strânsă cu fostul ei prieten. După despărțire, se pare că el încă păstra legătura cu mama ei și chiar și sora ei își manifesta empatia față de el. Acest lucru îl prezintă pe el într-o lumină pozitivă, sugerând că despărțirea ar putea să nu fie complet vina lui, spre deosebire de ceea ce sugerează majoritatea pieselor despre despărțire. În pre-refren, ea îl roagă să nu lase povestea lor să se încheie, înainte de a izbucni în refren. Cu versul molipsitor repetat, îl invită să o sune când se întoarce „înapoi în vale”. În „The Valley”, Marano oferă un context detaliat al despărțirii sale prin versuri inteligent scrise, care se îmbină cu ușurință într-un imn pop captivant.

„The Valley” este un cântec pop plin de energie care redă energia veselă a lui Marano cu beat-uri molipsitoare și o melodie animată. Piesa începe imediat cu efecte sonore de sintetizator și un sintetizator care imită o vibrație puternică a muzicii pop din anii ’80. Înainte ca Marano să înceapă să cânte, se aud câteva note înalte de sintetizator, introducând piesa în prima strofă. Producția continuă în timpul strofei, punând accent pe versuri. Înainte de pre-refren, se adaugă un efect vocal amortit care se repetă în fundal, înainte ca instrumentația să se intensifice. Notele de chitară atenuate sunt auzite în timpul pre-refrenului, pe măsură ce piesa se construiește. Producția face o scurtă pauză pentru ultimul vers, concentrându-se asupra vocalizei impresionante a lui Marano, înainte de a izbucni în refren. Cu o producție bazată pe sintetizatoare, acorduri înalte de chitară se aud în fundal, oferind o dinamică suplimentară piesei. Spre sfârșitul refrenului, armoniile vocale amplifică atmosfera ludică și evidențiază vocea angelică a lui Marano. Există o altă scurtă pauză în producție, înainte de trecerea înapoi la strofă. Piesa menține o structură stabilă pe parcursul celei de-a doua strofe și a refrenului, creând un flux impecabil pentru piesă. Când începe puntea, instrumentația conține doar sintetizatorul și vocea lui Marano, cu voci ușoare împărtășite în fundal. Apoi, a doua jumătate a punții introduce beatul de sintetizator și chitara, în timp ce piesa se construiește pentru explozia în ultimul refren. Piesa se încheie cu scăderea producției în timp ce este cântat ultimul vers, încheind piesa cu o explozie finală. „The Valley” este o altă adiție remarcabilă în discografia impresionantă a lui Marano, demonstrând abilitatea ei innăscută de a crea piese pop perfect realizate, în care fanii se vor îndrăgosti instantaneu.

Laura Marano este o cântăreață, compozitoare și muziciană clasic instruită. În 2019, Marano a lansat EP-ul său de debut, „Me”. Apoi, în 2020, a lansat al doilea EP, „You”. Aceste două proiecte demonstrează că „există întotdeauna două părți ale fiecărei povești”. În 2021, a lansat o versiune deluxe a albumului „You”. În iulie 2022, a lansat a treia și surprinzătoarea parte, „Us”. În prezent, fanii așteaptă cu nerăbdare lansarea viitorului ei album de debut. Pe lângă faptul că este o artistă talentată, Marano este și o actriță talentată. Este cunoscută pentru rolul său ca Ally în seria de succes de pe Disney Channel, „Austin & Ally”. A jucat în numeroase filme precum „The Perfect Date”, „Saving Zoe”, pe care a și produs-o, și „The War With Grandpa”. Cel mai recent film al ei a fost „The Royal Treatment”, un original Netflix din 2022. Pe 31 august 2023, fanii vor avea ocazia să o vadă în comedia romantică interactivă „Choose Love”, un original Netflix. Filmul va include două cântece originale interpretate de actriță. Între cariera sa muzicală și cea de actriță, Marano are multe proiecte, păstrându-și fanii pe jar pentru următorul său pas.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți