Recenzie: The Weekend – Faye Fantarrow

Recenzie: The Weekend - Faye Fantarrow

Faye Fantarrow prin Instagram.

Uneori, pur și simplu nu am motivația de a face nicio muncă. Uneori, sunt atât de lipsită de motivație încât trebuie să mă amăgesc pentru a o face. Îmi place să împart timpul: am cinci zile de muncă în față, ceea ce înseamnă 50 de ore în total. Dar dacă colegii mei întârzie – și întotdeauna întârzie – mă aștept să fac în mod realist 58 de ore pe săptămână. Asta înseamnă aproximativ 11,5 ore de muncă pe zi, și de obicei iau o pauză în mijlocul acelei schimbări. Deci, pentru fiecare (aproximativ) șase ore de muncă, mă pot bucura de o scurtă relaxare. Uneori împărțirea timpului nu-mi oferă motivația de care am nevoie. Atunci trebuie să visez la sfârșit de săptămână – și știu că nu sunt singură în acest sens. „The Weekend” a lui Faye Fantarrow surprinde zelul pe care îl avem pentru viitoarea sfârșit de săptămână, după ce abia reușim să trecem printr-o săptămână de muncă istovitoare.

„The Weekend” evidențiază stilul vocal unic al lui Fantarrow și nemulțumirea crescândă față de dezechilibrul actual între muncă și viața personală. Single-ul începe cu Fantarrow recitând primul vers și pre-refren; lovind ascultătorii cu versuri vorbite în timp ce notele de pian în ecou se estompează. În primele versuri, artistul nostru ne oferă o imagine clară a echilibrului între muncă și viață cu care se confruntă oamenii în modernitate: nu muncesc pentru a trăi – trăiesc pentru a munci. Viața noastră nu ar trebui să se axeze în jurul locului de muncă, dar, din păcate, aceasta se întâmplă și, în acest moment, nu se face mare lucru pentru a schimba această dinamică nesănătoasă. Într-o astfel de situație mizerabilă, singura speranță sclipitoare la care se pot aștepta oamenii care muncesc este weekend-ul. Un ansamblu de bătăi orchestrale ridică brusc starea de spirit a cântecului și transformă această circumstanță sumbră complet, semnalând că în sfârșit a venit weekend-ul. Cel de-al doilea și al treilea vers conturează modul în care dezechilibrul dintre muncă și viață ne determină să facem lucruri care nu sunt în cel mai bun interes al sănătății noastre, dar [noi] nu avem nimic altceva – așa că ar trebui să ne bucurăm de aceste mici luxuri cât putem înainte de a reveni la muncă. Toate acestea se construiesc către un pod crescendo inspirat de sintetizatoare care îi face pe ascultători să se gândească să-și valorifice competențele în locul de muncă; o pedeapsă pe care o consider potrivită pentru impunerea și menținerea acestui dezechilibru între muncă și viață în primul rând.

Videoclipul muzical care însoțește „The Weekend” a fost filmat în orașul natal al artistului, Sutherland, Regatul Unit; și este al patrulea single prezentat pe EP-ul lor de debut, AWOL. EP-ul prezintă povestirea captivantă a lui Faye Fantarrow și interpretarea lor în stil soul, completată de vocile lor remarcabile. Artistul de muzică alternativă pop a semnat cu Bay Street Records, fondat de Dave Stewart (de la Eurythmics), în 2021. Fantarrow a primit și premiul Alan Hull în același an pentru impresionanta lor compoziție, în plus față de a deveni unul dintre artiștii promițători ai BBC Introducing pentru anul următor. În timpul înregistrării EP-ului, Fantarrow a fost diagnosticat, din păcate, cu un tumoră cerebrală de tip gliom posibil fatală. Se crede că tumoră este rezultatul luptei și învingerii leucemiei de două ori în copilărie, dar Fantarrow este hotărât să o învingă și pe aceasta. Deși campania de strângere de fonduri pentru a aduna £450,000 necesare pentru tratamentul lor vital a luat sfârșit, fanii pot în continuare să îl susțină pe Fantarrow prin difuzarea EP-ului și a single-urilor anterioare pentru a păstra această forță muzicală formidabilă în viață cât mai mult timp posibil.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți