Recenzie: Time To Smile – Alex Amor

Recenzie: Time To Smile - Alex Amor

Noul single al lui Alex Amor este o piesă optimistă de indie-pop care încurajează ascultătorii să „se relaxeze și să facă bilanțul” vieții lor. „Time To Smile” subliniază ideea că chiar și atunci când viața devine dificilă, să-ți iei timp să numeri binecuvântările tale și să apreciezi ceea ce ai poate face o mare diferență. Cântăreața inspiră pozitivitate cu versurile ei pline de haz, făcând ca această piesă să fie imnul perfect al verii. În versuri, ea recunoaște dificultățile cotidiene și experiențele negative ale existenței în lumea de astăzi. Dar apoi, în pre-coroane, îi spune ascultătorului să renunțe la amărăciunea față de viață și să abrace motivele de bucurie. Ea nu invalidă sentimentele ascultătorului, ci îi încurajează să privească viața altfel. Aceasta duce la refrenul în care cântă: „Tot timpul va exista un motiv să plângi// Dar întotdeauna există timp să zâmbești// Întotdeauna există timp să zâmbești.” Viața ne lovește dur și adesea ne calcă în picioare când suntem deja căzuți. Dar în cele mai întunecate momente, există întotdeauna un motiv să zâmbim. Fie că este vorba de ceva mic, cum ar fi să vezi un câine în mașina de alături, sau ceva semnificativ, cum ar fi vindecarea victoriei unui apropiat în fața cancerului, întotdeauna va exista ceva pentru care să fim recunoscători. „Time To Smile” este o amintire importantă că chiar și când viața este grea, există întotdeauna speranță pentru viitor.

„Time To Smile” este o piesă ethereală de alt-pop care își folosește producția fermecătoare pentru a amplifica versurile pozitive. Piesa începe cu o introducere ușor amortită, formată din chitară, bas și ritm de tobe. În contrast cu chitara mai netedă auzită în primul rând în piesă, o chitară care utilizează un ton strălucitor interpretează un riff rapid pentru a introduce primul vers. Vocea lui Amor îi poartă pe ascultători prin versuri, în timp ce producția continuă în fundal. Chitara menține sunetul neted pe toată durata piesei, cu riffuri care accentuează impecabil muzica. În pre-refren, chitara preia o melodie cu voci de fundal care armonizează pentru a spori atmosfera onirică. O pauză scurtă a producției introduce refrenul, înainte ca riff-ul de chitară să treacă la acordurile mai luminoase. Al doilea vers este condus în principal de bas, oferind piesei o vibrație relaxată, jazzy. Când începe următorul refren, producția anterioară revine cu sunete sintetice suplimentare în fundal, creând o dinamică nouă. Pe parcursul piesei, vocile impresionante ale lui Amor conduc piesa cu notele sale înalte și falseturile impecabile. Însoțite de instrumentația etereală, vocile ei amintesc de o vibrație modernă a Fleetwood Mac. „Time To Smile” emite o energie pozitivă prin producția sa strălucitoare, făcând-o perfectă pentru fiecare playlist de vară.

Alex Amor este o cântăreață și compozitoare de pop alternativ din Glasgow, Scoția. Ea și-a făcut debutul în 2021 cu EP-ul ei de 5 piese, Love Language. După patru single-uri independente, a lansat al doilea ei EP, The Art Of Letting Go, în 2022. „Time To Smile” este cel de-al treilea single de pe viitorul ei EP, care urmează să fie lansat mai târziu în această toamnă. Muzica lui Amor este o combinație unică a influențelor artistice, precum Blood Orange, Kurt Vile, Porches, HAIM și Men I Trust. Ea își propune să facă muzică care nu numai că descrie propriile ei experiențe și dificultăți personale, dar și ca o modalitate de a se conecta cu ascultătorii și de a-i face să se simtă mai puțin singuri. Cu peste 4 milioane de stream-uri globale în doar doi ani, Amor a stabilit deja aceste conexiuni importante.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți