Recenzie: Tongue – Foley

Recenzie: Tongue - Foley

Un tema familiar printre ritmurile de pe ringul de dans este angajamentul față de pasiunile imediate. Noul single al duo-ului de muzică pop Foley aduce o previziune peculiara și ingenioasă asupra formulei retro-pop. „Tongue” este un funky-pop elegant, un mesaj de sfidare într-o relație tulburată de la momentul în care a trecut de stadiul de casual. Sunetul este o amestecare rafinată de disco, funk și pop anii ’80. Linia de bass este profundă și dulce, urcând pentru a contrabalansa melodia vocală descendentă. Este vârtos și amețitor, dar Foley menține balonul în aer pe parcursul a trei minute dansabile irezistibile ale piesei „Tongue”. Dacă nu te poți încrede în persoana cu care ești, ei sugerează, este mai bine să lași totul pe ringul de dans.

Imediatitatea din spatele compozițiilor Foley – melodia pegajosă și amestecarea inteligentă a genurilor – pune distracția înaintea muzicii. Similar, situația la care se referă cântecul „Tongue” era mai bine fără sentimente complicate. „Știu că e cel mult o conveniență, dar până acum a funcționat pentru noi”, remarcă vocalista Ash Wallace în primul vers. Dar cu cât petrece mai mult timp în relație, cu atât primește mai puțin. „Nu ți-aș putea încredința cardul meu de credit, când tu nu ai niciun ban” arată una dintre remarci scathante, dar amuzante ale piesei. Când în final întreabă, „de ce ne prefacem că suntem mai mult decât suntem”, pare a fi o revelație. Ce rost are să rămâi într-o relație dacă celălalt nu rămâne nici măcar până dimineața?

Mai devreme în acest an, Foley a lansat „Crowd Pleaser Pt 1”, prima jumătate a albumului lor de debut. „Tongue” urmează „On the Rocks” ca al doilea single care dă un indiciu asupra celeilalte jumătăți. Duo-ul de muzică pop, format din Ash Wallace și Gabriel Everett, s-a format în 2017 cu muzica lor inovatoare și plină de suflet dancepop. În timp ce au lansat două EP-uri în 2020 și 2021, duo-ul a mers în turneu cu Remi Wolf și a susținut concerte alături de artiști precum Tove Lo, Still Woozy și Two Door Cinema Club, printre alții. Teza centrală a lor ca artiști este de a crea muzică care să aducă comunitatea și unitatea. În timp ce Wallace oferă vocea pentru majoritatea pieselor duo-ului, pentru albumul lor viitor este pentru prima dată când Everett contribuie ca vocalist principal.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți