Recenzie: Too Much – ALIKA

Recenzie: Too Much - ALIKA

Reprezentanta Estoniei la Eurovision, ALIKA, își arată adevărata sa versatilitate și putere ca artist cu noul său single „Too Much”. În contrast cu lucrările sale anterioare, „Too Much” este o melodie mult mai fericită și mai lipsită de griji, cu un mesaj principal de a nu-ți fi teamă să faci ceea ce vrei să faci. În primul vers, ALIKA vorbește despre cum oamenii o încurcă cu cuvinte neadevărate. Dar ea are determinare și vrea să ajungă în vârf și nu se va opri până când succesul ei nu va fi real. Apoi, în pre-refren, ea continuă să spună că oamenii îi spun că nu este destul de bună. Cu toate acestea, ALIKA își dă seama că a lucrat prea mult pentru succesul ei pentru a fi considerat noroc, și concluzionează că ea e „puțin prea mult”. În următorul vers, ALIKA vorbește despre niște adevăruri dure. Ea spune că oamenii mint și cred că au dreptate și nu-s conștienți că „regulile nu se aplică când ești în stare de euforie și nu mai cobori niciodată”. Ea încheie melodia cu puntea, întrebând dacă oamenii au fost vreodată în locul ei de succes în care oamenii îți spun povești pentru a te convinge să nu îți urmezi visurile. În refrenele melodiei, ea utilizează vocalizații non-lexicale „na” pentru a echilibra versurile mai întunecate.

Sunetul din „Too Much” este destul de diferit de lucrările anterioare ale ALIKA. Folosește o chitară acustică în versuri, alături de diferite clăpătături ritmice. Dar apoi, în refren, sunetul este mult mai plin prin mulțimea de voci care cântă împreună cu melodia. Vocile ei au o prezență foarte puternică, care se potrivește perfect cu vibe-ul versurilor. În interviuri, ALIKA și-a exprimat iubirea pentru muzica rock, și aceasta este un exemplu perfect al influențelor sale rock care se infiltrează în muzica ei. Mulți ascultători estonieni s-au obișnuit să audă vocile puternice ale ALIKEI, iar această melodie face un pas înapoi de la stilul său obișnuit cu melodii mai puțin provocatoare. Este un sunet nou și fresh, și nu are nevoie să-și showcase-e vocile impresionante pentru a face muzica excelentă.

ALIKA, în vârstă de 20 de ani, al cărei nume complet este Alika Milova, a obținut prima sa șansă câștigând versiunea Estoniei a Idolului intitulată Eesti otsib superstaari în 2021. ALIKA, cu toate acestea, nu este străină de concursurile de cântat, participând la Vocea Baltică, New Wave Junior, Kaunas Talent și Bravo Song Contest, printre altele. Primele ei trei single-uri Õnnenumber, Bon Appetit și C’est La Vie au ajuns în topurile radiourilor estoniene. Cea mai faimoasă, ALIKA a participat la Eurovision, un concurs internațional de cântece în Europa, care este organizat în fiecare an de către Uniunea Europeană de Televiziune. ALIKA s-a clasat pe locul opt în competiția Eurovision de anul acesta, ceea ce a fost cea mai bună poziție a Estoniei de la 2018 încoace.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți