Recenzie: Truce – Celine Cairo

Recenzie: Truce - Celine Cairo

Cea mai recentă lansare a lui Celine Cairo, intitulată „Truce”, este o poveste despre fugă în constrângere, o căutare a compromisului. Durerea ei nu este prezentată în starea sa curentă, ci este mai mult regăsită în explorarea în fugă de ea. Simțind că problemele ei sunt un câmp de luptă, se regăsește blocată între luptă și fugă. Puterea de a o rezista o atrage, dar o atrage și puterea găsită în a scăpa. Ea nu cere puterea să continue, deși pare să o prețuiască, ci roagă să nu mai aibă nevoie de o astfel de putere. Să se termine războiul. Ea nu dorește victorie, ci supraviețuire. Poezia sa ilustrează frumos această luptă între mândrie și pace.

Cântecul începe cu o orchestră magnetică menită să trezească sentimente de dramă regăsite în versurile ei. Pe măsură ce începe să-și descrie fugă, muzica o urmează, mergând la o viteză comparabilă cu pașii alergării. Instrumentalele ei perfect sincronizate mențin această imagine a acțiunii, plasând ascultătorul în conflictul lui Cairo. Anumite aspecte ale coloanei sonore a evadării ei nu sunt observate la prima ascultare, amestecându-se perfect în restul muzicii ei, dar sunt aceste detalii care creează un cântec atât de dinamic. Celine vocalizează în spatele vocii sale, o atenție specială acordată percuției atunci când cântă despre tambururile de război, concentrarea ei asupra fiecărei mici bucăți de producție o teleportază pe ascultător în mintea lui Celine și se îmbină natural cu tonul existent al cântecului. Când „bătălia” pare să fi luat sfârșit, vocea ei moale, dar dătătoare de liniște, poate fi remarcată pe deplin. Există o perioadă de calm aici, o oprire în muzică, care vine atunci când ea face în cele din urmă alegerea: pacea. „Truce” se încheie cu această decizie.

Celine Cairo este o cântăreață și compozitoare olandeză care s-a născut într-o lume a muzicii. Tatăl ei fiind un toboșar amator, iar mama ei un mare iubitor de muzică, au fost siguri să-i încurajeze talentele devreme. În 2014, a devenit din nou cunoscută fizic, făcând un tur în Olanda. Acest lucru avea să devină tot mai frecvent odată cu lansarea primului ei album complet, „Free Fall”, în 2016. Albumul a depășit 15 milioane de stream-uri și a primit un premiu muzical olandez. „Truce” sperăm că va avea același succes, ascultă-l acum și urmărește-o pe Celine Cairo mai jos.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți