Recenzie: Villain – Rosie Darling

Recenzie: Villain - Rosie Darling

Recenzie: „Villain” – Rosie Darling

Valurile care se revarsă pe plajă deschid ultimul single al cântăreței Rosie Darling, „Villain”. Vocalele ei diafane se îmbină în producția strălucitoare, creând un efect la fel de senin. Cheile delicate ale pianului se rotesc strălucitor, ca urmele în nisip. În primul vers, Darling cântă singură peste pianul strălucitor și sintetizatoarele atmosferice. Este asemenea unui martor al unei confesiuni între prieteni, dar chitara blândă și bătăile ușoare deschid curând amestecul într-un folk-pop impecabil. Nu există o explozie climactică; în schimb, artistul cu sediul în Los Angeles găsește impactul în căldura plină de afecțiune. Marele moment de revelație al piesei „Villain” a venit înainte ca melodia să înceapă, poate în serenitatea valurilor oceanului liniștit. Așadar, când producția atinge un aflux bogat, este lumina Darling care ajunge în cele din urmă în toate colțurile unei încăperi întunecate.

În timp ce ia în considerare rolul pe care îl joacă în povestea altcuiva, Darling scrie dintr-un loc de serenitate. „Cred că am scăpat de pericole, nu mă mai uit peste umăr”, expiră ea. Nu numai că a găsit pace, dar se angajează să o mențină și să o protejeze. Așadar, când îi spune subiectului „Villain” că „este în regulă să mă consideri villain în povestea ta”, spre deosebire de alte cântece care abordează teme similare, Darling rostește aceste cuvinte fără urmă de amărăciune. Nici măcar nu încearcă vreo remediere molâie („unde e gloria în asta”). În schimb, Darling cântă cu nimic altceva decât acceptarea a ceea ce este. „În sfârșit, pot trăi cu asta”, spune ea, zâmbind la orizont, înainte de a se întoarce la subiect, „poți și tu?” În concluzia strălucitoare, ea extinde această întrebare într-o închidere caleidoscopică a descoperirii din piesă. „Poți găsi pe cineva care să te iubească așa cum o fac eu?” Pentru Rosie Darling, acest lucru poate însemna multe lucruri; poate însemna, de asemenea, multe lucruri pentru subiectul „Villain”; și, sperăm, poate însemna mult pentru tine. Pentru mine, este speranța sinceră că toți am putea găsi persoanele care ne vor accepta așa cum suntem acum.

Născută în Boston înainte de a se muta în Los Angeles, Rosie Darling și-a perfecționat compoziția confesională prin intermediul unui pop impresionant aranjat. A obținut rapid un succes cu lansarea primului său EP, Coping, în 2021. Proiectul uimitor cu șase piese a evidențiat o tânără artistă cu o viziune deschisă asupra sunetului său. „Villain” este a patra piesă lansată ca anticipare pentru albumul său de debut viitor. Fiecare piesă a demonstrat o creștere artistică și idei proaspete, menținând în același timp frumusețea minimalistă a lucrărilor anterioare. Ea le numește aceste cântece ca fiind cele mai vulnerabile până în prezent, și este ușor de înțeles de ce, în timp ce explorează relații și maturizarea din unghiuri complexe. „Villain” a fost lansată alături de un videoclip în care apare Darling pe o plajă stâncoasă, în oglindă cu începutul piesei.

Scris de Andy M.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți