Recenzie: Vulnerable – Kayden McCarthy

Recenzie: Vulnerable - Kayden McCarthy

Unul dintre personajele mele fictive preferate din literatură și film este Gomez Addams din Familia Addams. El este patriarhul familiei sale, dar se opune în mod complet așteptărilor pe care publicul le-a dezvoltat în privința bărbaților. Pe scurt: Gomez este un bărbat care se simte confortabil să-și arate vulnerabilitatea emoțională în fața celor dragi. Așa că, atunci când apar cântece ca „Vulnerable” a lui Kayden McCarthy, sunt copleșit de bucurie că deschidem o discuție despre modul în care bărbații pot exprima vulnerabilitatea.

„Vulnerable” este un single moody, cu elemente puternice de soul și R&B. Melodia detaliază dorința de a fi vulnerabil emoțional și cum această dorință intră în conflict cu așteptările societății în privința masculinității. Melodia începe cu chitara care cântă lent și greu, pregătind ascultătorii într-o atmosferă relaxată, în același timp pregătindu-i să facă față turbulențelor. Acest vers este plin de imagini ce contribuie la arhetipul tradițional al masculinității. Cea mai dragă imagine pentru mine este McCarthy când se compară cu o armă, dezvăluind că este „încărcat și pregătit”, dar vrea să fie „fără emoții” deoarece acest lucru se încadrează în așteptările asupra sa, din păcate. Acest vers crește în intensitate, ajungând la o coborâre care duce spre un refren îmbogățit, susținut de un ritm electro-pop seducător. Refrenul evidențiază dorința artistului de a fi vulnerabil emoțional pentru a se autodepăși și a păstra și favoriza relațiile curente. Când revine refrenul, ascultătorii îl aud spunând cu voce tare: „Ea voia să fiu vulnerabil / Ea mă voia”, înainte de a dezvălui în al treilea vers că ‘ea’ l-a părăsit din cauza incapacității sale de a se deschide. „Vulnerable”, la fel ca și Gomez Addams, cred, ajută la schimbarea narativului în privința masculinității și la înțelegerea că vulnerabilitatea emoțională nu îi afectează negativ.

Cântăreț și compozitor, Kayden McCarthy, este un localnic al statului New Jersey cu legături în Amsterdam, Olanda, locul în care idila sa cu muzica a început. Acum rezident în Chicago, McCarthy este influențat de mai multe genuri muzicale, de la R&B-ul anilor 2000 până la electro-popul actual. Cu un stil distinctiv asigurat, versurile sale mai crude atrag atenția tuturor iubitorilor de muzică. „Vulnerable” este primul single lansat de artist de pe viitorul său album. Până când mai multe informații despre album vor fi dezvăluite, puteți arăta dragoste virtuală lui McCarthy prin stream-uri, like-uri și follow-uri.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți