Recenzie: Where You Are – Holly Blair

Recenzie: Where You Are - Holly Blair

Anumite melodii sunt încuiate în amintiri – parcă ar fi fost scrise, împinse într-o capsulă a timpului, și greutatea trecerii timpului a îmbătrânit sunetul lor. „Where You Are”, ultimul single al cântăreței și compozitoarei Holly Blair, explorează trecutul pe măsură ce îmbătrânește și se destramă. Peisajul sonor translucid al sintetizatoarelor oferă o atmosferă mohorâtă și întunecată, ca un lac învelit în ceață. Vocile lui Blair se potrivesc perfect cu vibrația etereală, punând fiecare silabă în melancolie șoptită. Singura suprafață texturată la care te poți agăța este acordarea delicată pe chitară acustică. Este ca valurile înghețate care te duc la deriva în timp ce tremuri împotriva unei stâlpi de chei. Pe măsură ce Blair intră în refren, vocea sa impresionantă are impactul unui val de mare în puterea sa subtilă. Pe măsură ce ultimul refren adună sunetul cel mai clar și consistent, claritatea cuvintelor lui Blair devine mai evidentă. Este realizarea că nu ești atât de pierdut pe cât credeai.

„Spun totul greșit?”, Blair întreabă în șoaptă catifelată. Ea nu găsește vreo teză definitorie despre creșterea, întoarcerea acasă sau trecerea timpului; în schimb, artista pop alternativă creează o lume vie prin povești. „Am crescut plimbându-mă pe strada ta, nu știu cum am reușit să nu ne întâlnim niciodată”, deschide ea. Acel sentiment, de a fi atât de aproape dar de a nu se conecta, se reflectă în tonul reflectiv. „Aveam doar cincisprezece ani, zece ani mai târziu înseamnă totul pentru tine.” Distanța – fizică și abstractă – este tema de fond. Chiar și EP-ul, „One Step Away Is Too Far”, este intitulat în jurul acestei idei (ceea ce provine dintr-un vers din „Where You Are”). Se pare că distanța i-a oferit lui Blair o înțelegere mai profundă a subiectului melodiei. „Zece ani mai târziu, suntem totul.” Nu este doar o simplă reflecție pe care o caută, ci o catarsisă.

„Where You Are” a fost lansată împreună cu primul EP al lui Holly Blair, ‘One Step Away Is Too Far’. Lansarea de patru piese, care include single-urile lansate anterior „See This Through”, „Make It On My Own” și „Friday The 13th”, a fost produsă de către Tim Carr (tobeșar pentru Perfume Genius). EP-ul se învârte în jurul auto-reflecției, de a se potrivi și a crea pace. După ce și-a învățat singură să cânte la chitară, Blair s-a dedicat muzicii cu totul până când și-a pierdut abilitatea de a vorbi sau de a cânta timp de un an. După recuperare și reflectare, ea și-a dedicat viața muzicii fără teamă sau ezitare. „Where You Are” a fost lansat împreună cu un videoclip, filmat cu fratele ei mai mare în orașul natal Santa Barbara.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți