Recenzie: you don’t think about me – girlhouse

Recenzie: you don't think about me - girlhouse

Cea mai recentă piesă a girlhouse este o melodie vulnerabilă despre renunțarea la gândurile anxioase și despre conștientizarea faptului că o persoană nu mai merită timpul tău. „you don’t think about me” a fost scrisă într-un moment complicat din viața cântăreței, când s-a certat cu cineva pe care odată îl iubea. Ea a lăsat acest lucru să-i consume gândurile în timp ce încerca să înțeleagă exact ce s-a întâmplat greșit. Versurile sunt petrecute cu ea întrebându-se totul despre ce au spus amândoi și intențiile celeilalte persoane. Apoi, în mijlocul anxietății și îngrijorărilor, a avut o revelație – cealaltă persoană nu se lăsa afectată de lucrurile cum o deranjau pe ea. Refrenul piesei a derivat din acest moment crucial. În refren, ea cântă: „Dar nu te gândești la mine // Nu te gândești la mine // Cred că e mai bine că nu o faci // Știu că nu // Nu te gândești la mine.” Repetarea acestor versuri reprezintă încercarea girlhouse de a-și înrădăcina în minte ideea că, în timp ce ea suferă pentru cealaltă persoană, ea nu este nici măcar un semn pe radarul lor. În punte, ea încheie această idee cu versurile: „Cu cât complic mai mult lucrurile pe care le-ai spus // Timpul este irosit cu conversații inventate în mintea mea.” Ea recunoaște că să te gândești excesiv la acea persoană este doar o pierdere de timp și că nu va rezulta nimic bun sau real din asta. Și că petrecerea totului încercând să-și rationalizeze ce s-a întâmplat nu va schimba rezultatul. Această persoană îi ocupă spațiul în minte și doar o face să se simtă mai rău. Tot ce poate face acum este să-i lase să plece și să meargă mai departe. „you don’t think about me” este o eliberare catartică pentru girlhouse și pentru oricine se poate identifica cu aceste gânduri anxioase.

„you don’t think about me” este o combinare perfectă între muzica pop contagioasă și rock alternativ care este destinată să fie adăugată în orice playlist emoționant. Piesa începe cu o chitară electrică înfundată și sunete synth sporadice, care imediat evidențiază originalitatea piesei. Apoi, versul începe cu vocea liniștitoare a girlhouse combinată cu ritmul. Pe tot parcursul versului, notele sintetizatorului oferă producției o vibrație retro. Când începe refrenul, acordurile chitarei se deschid pe măsură ce energia piesei crește și girlhouse își evidențiază notele înalte angelice. Apoi, piesa folosește aceeași chitară înfundată găsită în introducere pentru trecerea în cel de-al doilea vers. În acest vers, se aude o chitară care cântă melodia aproape de finalul fiecărei fraze, punând accent pe fiecare vers când vine vorba de sinceritate. Piesa se întoarce la refren și menține producția în punte. După punte, refrenul devine mai ușor, cu chitara cântând un rif în loc de acorduri, înainte de a exploda în producția completă pentru finalul intens. Piesa se încheie cu producția dispărând treptat, inclusiv sunetele synth sporadice de la început și feedback-ul chitarei fiind ultimul sunet auzit. „you don’t think about me” este o piesă alternativ-pop fenomenală care evidențiază vocea impresionantă a girlhouse și talentul său remarcabil de compunere.

Lauren Luiz, cunoscută mai bine sub numele de girlhouse, este o cântăreață și compozitoare de muzică pop alternativă din Portland, Oregon, stabilită în prezent în Nashville, Tennessee. Înainte de a-și începe cariera muzicală, ea și-a început o carieră de succes în actorie. După ce a jucat în câteva spectacole și a trecut printr-o despărțire serioasă, s-a mutat la Los Angeles pentru a-și urmări cariera în actorie. A avut marele succes într-o producție a piesei „Spring Awakening”, care a condus-o să cânte la Casa Albă. A fost în timpul muncii în LA că a cunoscutu-și colegul de trupă și producătorul, Tyler Thompson. Au format trupa lor, WILD, care a reușit să atragă o atenție masivă și să acumuleze peste 50 de milioane de stream-uri. Cu toate acestea, Luiz simțea că trebuie să scrie și să lanseze muzică care să o reprezinte într-adevăr, astfel că s-a născut girlhouse. În 2020, a lansat primul său single, „mt shasta drive”. A lansat alte patru single-uri înainte de a lansa primul său EP auto-intitulat în 2021. A lansat două EP-uri ulterioare: cel de-al doilea EP și cel de-al treilea EP. Următorul ei EP urmează această tendință unică; al patrulea EP va fi lansat pe 4 mai 2023.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți