Recenzie: You Ruined My Birthday – Amelie Jat

Recenzie: You Ruined My Birthday - Amelie Jat

Amelie Jat a lansat recent piesa sa, intitulată „You Ruined My Birthday”, care este un imn al adolescenților fete. Este despre evenimente de rupere a inimii, dar cu siguranță nu despre suferință. Amelie nu este deprimată, deși versurile ei reflectă faptul că poate a fost în trecut, acum este furioasă. Ziua ei de naștere, ziua ei de naștere a fost ruinată de cineva care nu o merita și ea este hotărâtă să arate că nu merită asta. Ea cântă despre durerea pe care au cauzat-o, dar nu o întreabă, nu stă în ea, o folosește doar ca exemple ale cruzimii lor. „You Ruined My Birthday” este o reflecție în care scuzele pentru comportament au dispărut și faptele simple ale tratamentului necorespunzător devin mai clare. Nu este „You Ruined My Birthday, but You Got Me This Watch And You Had A Long Day…”, este „You Ruined My Birthday” sfârșitul. Nu există nicio justificare pentru tratamentul pe care l-a îndurat și ea este evident conștientă de asta. Este o poveste în care mulți se pot regăsi, o poveste sinceră, de tip strigător.>

Piesa începe cu un ritm rapid și puternic al tobelor, creând tonul pentru restul melodiei. Amelie începe să cânte aproape imediat după aceasta, „Got a champagne bottle I can’t wait for tomorrow, ‘cause now I’m one year older, don’t know how to do this sober”. Pare să înceapă în trecut, sau cel puțin în amintiri despre trecut. Ea abordează această problemă a consumului de alcool doar încă o dată, puțin după această primă verset, și luând în considerare faptul că pare să se petreacă în ziua de naștere ruinată, ea poate sugera că acesta a fost încă o problemă cauzată de relațiile care o chinuiau anterior. Fundalul muzical prezintă un chitară și un ritm de tobe stabil și încet, dar acesta se schimbă după doar un moment într-un imn pop punk, așa cum era de așteptat încă de la prima notă. Percuția se intensifică rapid și ascultătorul este aruncat în refren. Modul în care Amelie cântă aici, și în alte porțiuni ale piesei, este intenționat concis. Ea nu ascunde tratamentul său anterior sub straturi de metafore emoționale, ea pur și simplu spune ce s-a întâmplat, afirmându-l aproape pentru sine însăși. Este această claritate care nu numai că face ca piesa să fie extrem de memorabilă și antrenantă, ci și alimentează furia și sentimentele de justiție din spatele ei. Ea continuă această temă și cu elementele instrumentale, până când se termină al doilea refren și muzica sună pentru scurt timp techno, aproape de stilul R&B. Vocea ei este editată și există un cântăreț în fundal, este o porțiune surprinzătoare, dar revigorantă a piesei care exemplifică cu adevărat creativitatea lui Amelie. Dar în timp ce ascultătorul este aruncat în primul refren, ritmul se intensifică rapid din nou și piesa se încheie după o nouă interpretare a acestuia, clasică și plină de energie.

Amelie Jat a început să exploreze abilitățile sale de compozitoare la doar unsprezece ani, iar la șaisprezece ani a decis să urmeze pasiunea sa și talentul său evidente în industria muzicală. Apoi a lansat primul său album cu ajutorul unui producător prezentat ei de către fostul său director de muzică din școală. De atunci, au urmat încă două albume, împreună cu 17 single-uri. Ea și-a câștigat aproape 86.000 de urmăritori pe TikTok, peste 4.000 pe Instagram, lansările sale din Spotify au zeci de mii de stream-uri, și și-a rezervat primul spectacol alături de trupă acolo unde este bazată, în Londra. Totul în timp ce suporta acele zile de naștere insuportabile care au inspirat piesa ei. Jat folosește adesea experiențele sale de viață reale ca sursă de inspirație pentru versurile ei și acest lucru este clar în „You Ruined My Birthday”, care reprezintă într-un fel ani săi de creștere și lupte în industrie. Aflați mai multe despre Amelie Jat urmărind-o mai jos sau doar ascultând melodia „You Ruined My Birthday” acum.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți