Recenzie: You Take Up My Songs – Riya Gadher

Recenzie: You Take Up My Songs - Riya Gadher

Cu cat incerci mai mult sa nu te gandesti la ceva, cu atat mai mult acest lucru iti patrunde in minte. Aceasta se intampla cu orice lucru care ne face tristi, suparati sau nervosi. Balada pop emotionala „You Take Up My Songs” a lui Riya Gadher vorbeste despre incapabilitatea de a trece peste o despartire. Se poate observa ca ea a facut tot ce este tipic in astfel de situatii, cum ar fi distrugerea tuturor pozelor, stergerea numarului lor de telefon si renuntarea la urmarirea lor pe Instagram. In ciuda acestor eforturi, tristetea ii invadeaza mintea si ea isi gestioneaza sentimentele prin intermediul muzicii. Acesta este un mecanism excelent de adaptare, dar rabdarea lui Gadher pare sa se subtieze. Sentimentele pe care le experimenteaza in aceasta melodie sunt foarte usor de identificat. Fie ca este vorba de o relatie romantica sau nu, cu totii avem ganduri obsesive la un moment dat sau altul.

Un aspect al acestei melodii pe care l-am apreciat foarte mult a fost instrumentalizarea. Combinatia dintre pian si tobe accentueaza exasperarea pe care Gadher o simte in refren cand canta „Sunt fara speranta, sunt fara speranta. Astept ziua in care voi merge mai departe.” La fel de bine, versurile piesei sunt o alta parte pe care am apreciat-o, cand Gadher spune ca gandurile despre despartirea ei „stapanesc terenul” in creierul ei. Este o analogie excelenta pentru a exprima cat de mult aceste ganduri o consuma. Tristetea acestor ganduri blocheaza apoi gandurile fericite. Singurul mod de a scapa de gandurile triste este sa le asezi pe hartie. Nu pare a exista o rezolvare la sfarsitul melodiei, dar sper ca Gadher a reusit sa gaseasca alinare.

Riya Gadher este o cantareata/compozitoare din Londra. In scurtul timp pe care l-a petrecut pe scena muzicala, a inceput in forta. „You Take Up My Songs” a fost mixata la Abbey Road, unul dintre cele mai iconice studiouri din lume. Muzica este o parte foarte importanta din viata lui Gadher, asa cum a spus o data, „pianul este radacina fiecarei creatii si samanta tuturor emotiilor mele.” Este greu de crezut ca „You Take Up My Songs” este doar al doilea single al ei. Primul single, „Indian Ocean”, a fost lansat in 2020 si este, de asemenea, despre cum sa te descurci in urma unei despartiri. Imi plac ambele melodii si abia astept sa vad ce mai are de oferit in viitor!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți