România: Cum Untold Festival a devenit Tomorrowland-ul Europei de Est

adrian-author
Da Adrian

În ultimii 5 ani, Untold Festival a devenit un eveniment de neratat pentru iubitorii de muzică electronică. Amplasat în regiunea Transilvania, din România, adună la fiecare ediție până la 350.000 de petrecăreți și rivalizează acum cu cele mai mari festivaluri din Europa.

 

În 2015, orașul Cluj-Napoca a fost ales să găzduiască Untold Festival. Prima ediție a adunat deja peste 240.000 de persoane. De atunci, stadionul său de fotbal se transformă în fiecare an, în primul weekend al lunii august, într-un club uriaș în aer liber. Cluj Arena a avut deja ocazia să primească artiști internaționali precum Avicii, David Guetta, Hardwell sau Martin Garrix, prezentând în același timp scena locală într-o atmosferă demențială.

Muzica dance, techno, psytrance… genurile muzicale sunt împărțite pe 8 scene, ceea ce așează evenimentul românesc în rândul mastodonților europeni ai muzicii electronice. „Avem și o zonă de vindecare cu sunete de meditație, muzică din întreaga lume și tradițională. Mai sunt și mici surprize de descoperit, cum ar fi petrecerea tradițională într-un tren”, spune echipa de organizare.

Conform cifrelor de vânzări, această nouă locație din Europa de Est are zile bune în fața ei. După vânzarea a 300.000 de bilete în 2016, Untold Festival a înregistrat cu 30.000 de bilete mai mult în 2017. Anul acesta, primele valuri de vânzări ale biletelor s-au epuizat în 3 și 10 minute, fiecare conținând 15.000 de locuri. Ambasadorul festivalului, Armin van Buuren, a dezvăluit că va susține „cea mai lungă reprezentație din istoria festivalului românesc” la următoarea ediție. „Nu este un secret pentru nimeni că Untold Festival ocupă un loc special în inima mea, așa că atunci când s-a ivit ocazia, am profitat de ea”, explică legenda olandeză. „Este o onoare absolută să creez imnul oficial al acestei ediții și sunt foarte entuziasmat să susțin un concert extra-lung. Va fi magic, cu siguranță.”

Această ediție va reuni, de asemenea, lideri în domeniul techno și house pe scenele mai „subterane”, precum Seth Troxler, Paul Kalkbrenner, Boris Brejcha și Jamie Jones pe scena Galaxy, sau Black Coffee și Lazare Hoche pe scena Daydreaming. Pe parcursul a patru zile de distracție, regiunea Transilvaniei își lasă vampirii și primește cele mai nebune creaturi ale nopții. „Nu a existat niciodată un loc mai magic în istoria omenirii ca Transilvania. Izolată timp de secole, învăluită în mituri și legende, dar niciodată descoperită complet…”, se poate citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Toate informațiile pot fi găsite pe pagina de Facebook a evenimentului.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu