România: pe malul Mării Negre, festivalul Neversea îmbină utopia și muzica electronică

adrian-author
Da Adrian

O călătorie spre nemurire, nimic mai mult; festivalul român Neversea promite să aprindă malurile Mării Negre în cea de-a doua ediție, în perioada 5-8 iunie. La extremitatea Europei, zeci de mii de festivalieri sunt așteptați pentru patru zile la intersecția dintre EDM, techno și hip-hop.


Anul trecut, plaja din Constanța a adunat peste 150.000 de participanți din întreaga lume pentru a asculta muzica de house tehnică a lui Hunee sau aventurile sonore ale lui Gui Boratto. Cele trei zile de magie pe nisip și sute de artiști internaționali precum Marc Romboy, Sven Väth sau San Proper i-au convins pe organizatorii festivalului Neversea să revină cu o nouă ediție în această vară, adăugând o a patra zi de petrecere.

Pe scena principală, vor urca DJ-uri de talie internațională în genul EDM precum Alan Walker, Axwell, Steve Aoki sau Armin Van Buuren, care vor aduce nuanțe de Ibiza pe coasta românească. Pe o altă scenă, alte nume, celebrul Templu va găzdui o programare mai „underground”, cu pionieri ai scenei house și techno precum Nina Kraviz, duo-ul nemuritor Âme, Lucy, șeful excelentului label berlinez Stroboscopic Artefact sau Christian Löffler și albumul său de deep house Mare lansat în 2016 și pe care îl cântă de atunci. Pe nisipul din Constanța, românul Raresh se va juca cu micro house-ul său și minimalismul de acasă, la fel ca compatriotul său de la labelul [a:rpia:r] Praslea.

Marea Neagră este și locul presupus de unde a plecat Arca Legământului – cutia ce conținea Cele Zece Porunci – pentru a salva umanitatea. Scena cu elemente mitologice și biblice, The ARK (Arca), va transporta participanții la porțile dubstep-ului, cu grupuri precum Dope D.O.D., un grup de rap din Olanda cu rădăcini în cultura gabber, bass music și hardstyle. Trebuie să fim atenți și la legenda DJ Premier, fostul membru al trupei Gang Starr, care va scratcha discurile sale de hip-hop. Una dintre headliner-urile scenei drum’n’bass, grupul australian Pendulum, care după doi ani de reuniune, va fi una dintre capetele de afiș ale arcei.

În spatele petrecerii, organizatorii au o ambiție pentru interesul general. Într-o țară în care structurile medicale suferă grav de lipsa resurselor, echipa Neversea s-a asociat cu festivalul UNTOLD pentru a organiza o rețea de colectare a donațiilor de sânge pentru a sprijini guvernul român. Un motiv în plus să participi la festivalul Neversea: să donezi un pic de sânge și să transpiri mult!

Mai multe informații despre programul complet și bilete găsiți pe site-ul Neversea.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu