Un castel din secolul al XV-lea din Transilvania va găzdui unul dintre cele mai bune festivaluri din Europa

adrian-author
Da Adrian

Între 17 și 21 iulie va avea loc festivalul Electric Castle pe terenurile Castelului Bánffy, în mijlocul frumoasei Românii. Cu un line-up care jonglează între mainstream și experimental, Electric Castle se simte la fel de mult ziua, cât și noaptea. Și, este noutatea acestui an, castelul își va deschide porțile către instalații artistice audiovizuale inovatoare și experimentale.

Când se vorbește despre Transilvania, mai des ne referim la Dracula decât la un festival de muzică. Și totuși, una dintre castelele din această celebră regiune din România va fi ocupată de Electric Castle între 17 și 21 iulie. Pentru a 7-a ediție, domeniul Bánffy va găzdui concerte de zi și de noapte, în aer liber pentru concerte și seturi DJ și în interior pentru instalații artistice. Programul acestui eveniment, de 4 ori ales cel mai bun festival european de talie medie, va fi, ca de obicei, bazat pe diversitate.

Locația festivalului, care a găzduit aproape 200.000 de persoane anul trecut, va fi într-o continuă balansare între două universuri. Pentru Andi Vanca, responsabilul de comunicare al festivalului, „Lumea noastră este o împletire de contraste și asta ne-am dorit să subliniem anul acesta. Diferențele de experiențe între zi și noapte. Toate lucrurile ascunse pe timp de zi vor face referire la ce se întâmplă pe timp de noapte și invers.”

Interiorul acestui castel medieval din secolul al XV-lea va fi, fără îndoială, marele eveniment al acestui an. Aici vom putea admira în special instalațiile artistice ale vizionarului vizual cu lucrări geometrice și hipnotice Olivier Ratsi, precum și construcțiile luminoase ale proiectului Nonotak. Un mod bun, conform lui Andi Vanca, de a întări implicarea comunității în festival, din care evidențiază „excepționala bunăvoință și pozitivitate”.

În exterior, contrastul va fi cu adevărat prezent, cu prezența luiBoys Noize, duo-ul specialist în electro-pop tropicalPolo & Pan, patriarha house-ului The Black Madonna, marii nume de la label-ul de drum’n’bassHospital Records, London Elektricity, Danny Byrd sau legendarul duo tranceInfected Mushroom. Festivalul va oferi de asemenea atmosfere mai blânde, cu pianistul virtuozNils Frahm, trupa trip-hopLamb și, în cele din urmă, compozitorul Matthew Herbert. Nu trebuie ratate sub nicio formă performanțele pionierului hip-hop Grandmaster Flash, precum și concertul trupeiLimp Bizkit, care, în anii 2000, se impunea în walkman-urile tuturor adolescenților americani cu hitul „Rollin'”. Un mod bun de a te întoarce în adolescența plină după vizitarea unei instalații experimentale în curtea castelului.

Toate informațiile și biletele pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului și pe pagina oficială Facebook a evenimentului.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu